Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Τήνου

Είδαμε χθες με έκπληξη το απαράδεκτο Δελτίο Τύπου του Δήμου Τήνου που αναφέρθηκε στην ομάδα μας και την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Ενοριακή αίθουσα της Κώμης με θέμα "Ιδιωτικοποίηση των Υδάτων". 

Όπως θα θυμούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη μας δημόσια παρέμβαση έγινε στα πλαίσια του Δ.Σ. της 21ης/11/2011 με ανοικτή επιστολή για το "χαράτσι" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις από το Δήμο. Στην ίδια συνεδρίαση πληροφορηθήκαμε για την πρόταση της εταιρείας ΕΥΔΑΠ Νήσων προς το Δήμο για την παραχώρηση για 20 χρόνια των υποδομών Ύδρευσης και Αποχέτευσης προς την εταιρεία. Όπως θα θυμάστε, υπήρξε άμεση παρέμβαση μέλους της ομάδας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο που έθιξε εξ αρχής το θέμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., μητρικής εταιρείας κατά 100% της ΕΥΔΑΠ Νήσων και των προβλημάτων που θα ανακύψουν. 

Εδώ υπάρχει ένα μέγιστο θέμα. Η σύσταση επταμελούς επιτροπής για τη μελέτη του θέματος της έγγραφης (και όχι προφορικής όπως λανθασμένα αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου σας) πρότασης της εταιρείας χωρίς την ταυτόχρονη έκφραση πολιτικής θέσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ύδρευσης/Αποχέτευσης μας ανησυχεί. 

Καθαρά και ξεκάθαρα: Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και κατά συνέπεια και των θυγατρικών της όπως η ΕΥΔΑΠ Νήσων, αποτελεί ξεπούλημα, "παζάρεμα" και "διαπραγμάτευση" των υδάτων.  Και αν ο Δήμος δεν απορρίψει ρητά και κατηγορηματικά την πρόταση της ΕΥΔΑΠ Νήσων, θα ενταχθούν και τα νερά της Τήνου σε αυτή τη "διαπραγμάτευση" και το "παζάρεμα". Και όσον αφορά το μέλλον, είναι προφανής η σημασία του νερού για την ανθρώπινη ζωή. 

Η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κώμης κα .... .... μας πληροφόρησε στη Λαϊκή Συνέλευση πως τη διαβεβαιώσατε πως ο Δήμος προτίθεται να απορρίψει την πρόταση της ΕΥΔΑΠ Νήσων. Χαρήκαμε πολύ στο άκουσμα της πρόθεσής σας και περιμένουμε την πράξη. 

Η "Δράση Πολιτών" δεν είναι δημοτική παράταξη. Μην αναζητάτε "φαντάσματα  πολιτικών αντιπάλων" όπου βλέπετε ενεργούς πολίτες. 

Βασικός σκοπός της "Δράσης Πολιτών" είναι η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας μας. Αποφασίστε που βρίσκεστε πολιτικά: Με το Λαό ή τις ελίτ. 

 

Υ.Γ. 1: Η "κατασυκοφάντηση του Δήμου" αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη. Ο Δήμος διαθέτει αρκετούς νομικούς ώστε με μηδαμινό κόστος να ακολουθήσει τη νομική οδό, να καταρρίψει τις "συκοφαντίες" και να προστατέψει τη φήμη του.  Αλλιώς είτε πρόκειται για μια άτυχη στιγμή, είτε για δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να καλυφθεί η πολιτική ανεπάρκεια.

Υ.Γ. 2: Τα πεπραγμένα της Λαϊκής Συνέλευσης βρίσκονται στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.drasi-politon-tinou.gr και το βίντεο της παρουσίασής μας με την "κατά φαντασίαν του Δήμου" παραπληροφόρηση είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου