Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η διακήρυξή μας

Οι αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο εδώ και χρόνια, για κάποιους αποτελούν μονόδρομο. Οδηγούν, όμως, αποδεδειγμένα, στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας του κοινωνικού κράτους, η διαρκής υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δομών της δημόσιας υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προωθούνται αβίαστα από αυτούς που νοιάζονται για “την σωτηρία της πατρίδας». Είναι, πλέον, προφανές ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποτελούν απλώς το πολιτικό προσωπικό που, εκτελώντας εντολές, προωθεί τα συμφέροντα της χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής ελίτ και εξασφαλίζει την εδραίωση και αναπαραγωγή του διαχειριστικού μοντέλου του καπιταλισμού και στη χώρα μας.
Δημιουργείται, λοιπόν, σε όλους μας η ανάγκη επικοινωνίας και οργανωμένης δράσης ενάντια στις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές. Είμαστε πολίτες που σκεπτόμαστε ελεύθερα και αρνούμαστε να παραδοθούμε. Γι’ αυτό το λόγο, επιχειρούμε τη δημιουργία μιας συλλογικής οντότητας με το όνομα «Δράση Πολιτών», διατηρώντας ο καθένας μας την αυτονομία του μέσα σ’ αυτή.
Βασικός στόχος μας είναι η ανατροπή κάθε πολιτικής που εκμεταλλεύεται τους λαούς και οδηγεί στην εξαθλίωσή τους. Να σταματήσει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των πολιτών και τη στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, για τη διαγραφή του χρέους. Χρέος, που χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις ως άλλοθι για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και για την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
Η επίτευξη των στόχων αυτών είναι οπωσδήποτε δύσκολη και χρονοβόρα, δεν είναι, όμως, ουτοπική. Έχοντας αποδεχθεί ότι η αλλαγή είναι μια μαζική διαδικασία, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την συγκρότηση ενός, όσο το δυνατόν, μαζικότερου κινήματος. Επιδιώκουμε, μέσα από ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, να συνειδητοποιήσουμε όλοι την παρούσα κατάσταση και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν.
Τέλος, προωθούμε την οργάνωση μόνιμης γενικής λαϊκής συνέλευσης με ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε πολίτη και συλλογικότητα που βρίσκεται στην Τήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου