Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή προς τα Super Market Τήνου

Τήνος, 4 Δεκεμβρίου 2012

Προς τις επιχειρήσεις

ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.

CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΕ

Κοινοποίηση:

Τήνια News - Εξώμβουργο TV – Τήνος E-magazine

Κυκλαδικό Φως - Ξάνεμο – Τηνιακή – Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, συστάθηκε “Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης”, με αντικείμενο την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων.


Ήδη η Επιτροπή σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει, παρά τις δυσκολίες, να οργανώσει συγκεκριμένες δράσεις για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας. Ήδη συλλέγονται στα δημοτικά σχολεία της Τήνου είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανέμονται σε οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια. Αυτά είναι: ρύζι, ζυμαρικά, γάλατα, καφές, ζάχαρη, πάνες, μωρομάντιλα, ψωμί-τυρί-πάριζα για τοστ, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά πλυντηρίου, βούτυρο, χυμοί κ.α. Τα προϊόντα αυτά συλλέγονται στα Δημοτικά Σχολεία της Τήνου. Αυτή τη περίοδο υπάρχει αυξημένη ανάγκη σε γάλα και πάνες.

Βέβαια οι δράσεις της επιτροπής δεν περιορίζονται στην διανομή ειδών πρώτης ανάγκης. Το Σάββατο 10/11 έγινε ανοικτή νομική ενημέρωση από τους δικηγόρους του νησιού για τον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την Παρασκευή 9/11 έγινε αλληλέγγυο γλέντι, το Σάββατο 24/11 έγινε συζήτηση για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης με συμμετοχή του ψυχολόγου και ψυχιάτρου Dr. Αλέξανδρου Αστρινάκη και τέλος την Κυριακή 2/12 διοργανώθηκε ανταλλακτικό παζάρι με μεγάλη επιτυχία.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, σας καλούμε να πράξετε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο: να διαθέτετε για την ανοικτή επιτροπή αλληλεγγύης ότι από τα παραπάνω είδη σας είναι δυνατό σε τακτική βάση. Θεωρούμε ηθική υποχρέωσή σας να ακολουθήσετε το παράδειγμα των πελατών σας που καθημερινά αγοράζουν προϊόντα από εσάς είτε για να τα προσφέρουν στην «ανοικτή επιτροπή αλληλεγγύης» είτε για να γεμίσουν τα «καλάθια φιλανθρωπίας» που έχετε τοποθετήσει στα καταστήματά σας.

Υ.Γ.

Επειδή είμαστε αντίθετοι με την νέα αγορανομική διάταξη η οποία προβλέπει ράφια με προϊόντα των οποίων η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας έχει παρέλθει και θεωρούμε ότι αυτή συμβάλει στην δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων, ζητάμε να μας απαντήσετε με σχετική σας ανακοίνωση στο ερώτημα:

- Προτίθεστε να δημιουργήσετε ράφια διάθεσης προϊόντων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, στα καταστήματά σας που λειτουργούν στην Τήνο ή σε άλλα νησιά;

Δράση Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου