Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Ο φασισμός, η μεγαλύτερη ίσως κοινωνική παθογένεια, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.

Γιγαντώνεται τρεφόμενος από το φόβο των «νοικοκυραίων» για εκτροπή της τάξης και της ομαλότητας.

Πάντα σε περιόδους κρίσης η άρχουσα τάξη προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό από τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.


Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη και λέγεται εκφασισμός της κοινωνίας.

Κατασκευάζουν εχθρούς μέσα στο λαό ακολουθώντας το δόγμα « διαίρει και βασίλευε». Οι πραγματικοί υπαίτιοι της κρίσης μένουν στο απυρόβλητο και γιγαντώνουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες του λαού που αλληλοσπαράσσεται.

Τα αποτελέσματα του εκφασισμού είναι καταστροφικά για τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας καθώς οδηγούν σε περαιτέρω συντηρητικοποίηση και σε περιστολή των ατομικών ελευθεριών.

Ιστορικά, ο φασισμός ποτέ δεν υπηρέτησε τα συμφέροντα του απλού λαού και των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων. Αντίθετα, ντυμένος με φιλολαϊκό μανδύα έβαλε πλάτη στα συμφέροντα και στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών.

Διάφορα φασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, γίνονται το μακρύ χέρι του συστήματος και τάσσονται ξεκάθαρα κατά των απεργιών, των σωματείων, του συνδικαλισμού και των αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι. Παρουσιάζονται σαν «δήθεν αντισυστημικοί», πολεμώντας τον ίδιο το λαό και υπηρετώντας στην πράξη κάθε απαίτηση της ολιγαρχίας.

Ο Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον μετανάστη. Αντίθετα, πρέπει να συστρατευθεί μαζί του στον αγώνα κατά αυτών που κερδοσκοπούν πάνω στον ιδρώτα του.

Η στροφή της κοινωνίας προς τον συντηρητισμό δίνει «πεδίο δόξης λαμπρό» και στους ανεκδιήγητους που μας κυβερνούν, να λειτουργούν αντιδημοκρατικά με τις περιβόητες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με φασιστικό τρόπο να κλείνουν υπηρεσίες (ΕΡΤ, ΕΒΟ, Σχολεία, Νοσοκομεία), να απολύουν εργαζόμενους και να οδηγούν στην πείνα και την εξαθλίωση μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τασσόμαστε απέναντι στο φασισμό κάθε μορφής και τον πολεμάμε με κάθε μέσο χτυπώντας ταυτόχρονα και τις αιτίες που τον υποθάλπουν και τον διογκώνουν. Δηλαδή τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες αλλά και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις πραγματικές αιτίες των δεινών που βιώνει.

ΤΟ ΦΑΣΙΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου