Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου

Σημείωση: Οι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου έχουν ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για το παρακάτω κείμενο που στοχεύει στην αναβάθμιση της Σχολής τους και την επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι - όπως και κάθε λογικός άνθρωπος - στον δίκαιο αγώνα τους και καλούμε και εμείς από την πλευρά μας το λαό του νησιού να στηρίξει την προσπάθειά τους

.

Προς: Βουλή των Ελλήνων
Δήμο Τήνου
Περιφερειακό σύμβουλο Τήνου
Πάρεδρο τοπικού συμβουλίου Πανόρμου
Ημερήσιο και τοπικό τύπο

Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου

Στον Πύργο Τήνου λειτουργεί το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου, μια τριετής σχολή που ιδρύθηκε το 1955 με σκοπό τη διδαχή της καλλιτεχνικής μαρμαροτεχνίας.

Η Σχολή Καλών Τεχνών, η μοναδική σχολή μαρμαροτεχνίας στην Ελλάδα, έχει βγάλει σημαντικούς μαρμαρογλύπτες που παράγουν εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο και καλύπτουν μια σειρά έργα παγκόσμιας σημασίας με συντήρηση, όπως, π.χ., αυτά της Ακρόπολης.

Παρόλα αυτά οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα για τα οποία μέχρι σήμερα, αδιαφορούν οι τοπικές αρχές του νησιού και οι εκάστοτε κυβερνήσεις επανειλημμένα αρνήθηκαν να τα επιλύσουν.

Τελευταία μάλιστα υπάρχουν εξελίξεις (συμμετοχή μητροπολίτη στη Σχολική Επιτροπή), που προκαλούν ερωτήματα ως προς την κατεύθυνση που επιχειρείται να δοθεί στο περιεχόμενο της σχολής και είναι εύλογη η ανησυχία των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου παραθέτει τα σοβαρότερα προβλήματα και διεκδικεί την επίλυσή τους.

  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός της Σχολής, νόμος 3136/1955 (ΦΕΚ 35 Α’ / 16-02-1955).

  • Να υπαχθεί η Σχολή Καλών Τεχνών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Χρηματοδότηση της Σχολής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Άμεση πλήρωση της οργανικής θέσης ΠΕ γλύπτη που παραμένει κενή πάνω από ένα χρόνο.

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού

  • Υλικοτεχνικές υποδομές με βάση τις ανάγκες της σχολής

  • Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της Σχολικής Επιτροπής που άλλαξε πρόσφατα (άρθρο 50, Ν.4301/2014) και τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης ως μέλος της, για τον διορισμό των καθηγητών.

  • Αναβολή στρατιωτικής θητείας λόγω σπουδών και για τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών.

  • Δικαίωμα των σπουδαστών για φοιτητικά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Δωρεάν σίτιση – στέγαση για όλους τους σπουδαστές.

Πύργος Τήνου 20 / 11 / 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου