Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πύργος - 12/03/2012

  

debtocracy

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου η ομάδα μας προέβαλε στον Πύργο το ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία (Debtocracy) των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη. 


Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους όπου έγινε μία μικρή παρουσίαση της ομάδας μας και των δράσεών της,  καθώς και μερικά στοιχεία που αποδομούν κάποια συνηθισμένα νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα. 

Παρόλο που το ντοκυμαντέρ κυκλοφόρησε το Μάρτη του 2011, όταν η κρίση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές βρισκόταν ακόμα στην αρχή, οι καταστάσεις που περιγράφει σε άλλες χώρες ταιριάζουν όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός με τα τεκταινόμενα τη χώρα μας. 

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν διάφορες προτάσεις για την λειτουργία και την οργάνωση της ομάδας καθώς και ιδέες για δράσεις σε διάφορα θέματα. 

Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε μία αξιόλογη πολιτική συζήτηση, όπου τέθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν όλους μας και αφορούν κυρίως στους τρόπους αντίδρασης στη λαίλαπα των πολιτικών που προστατεύουν το κεφάλαιο και στρέφονται εναντίον των πολιτών. 

Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε πολύ τους παριστάμενους για την αποδοχή και την ενδιαφέρουσα συζήτηση και ελπίζουμε αυτή η επικοινωνία να συνεχιστεί σε τακτική βάση και συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες της ομάδας.

Παρακολουθήστε το ντοκυμαντέρ: 


Debtocracy FINAL από ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου