Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο φασισμός φαλτσάρει...


Η «οικονομική κρίση» των τελευταίων ετών έγινε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το καπιταλιστικό σύστημα να καταφέρει όλα αυτά που εγγενώς επιδιώκει: την συντριβή των εργασιακών κεκτημένων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων με αποτέλεσμα τη βίαιη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας προς όφελος των λίγων.

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι γνωστά και ιστορικά δοκιμασμένα: παραπληροφόρηση και προπαγάνδα από τα μεγάλα ΜΜΕ, καταστολή και τρομοκράτηση του λαού (επιτάξεις απεργών, προσαγωγές), κοινωνικός αυτοματισμός .

Σύμμαχος των κρατούντων στην επιβολή των παραπάνω ήταν πάντα οι διάφορες φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις που σε περιόδους κρίσης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην εξαθλίωση των ανθρώπων για να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές τους ιδέες .

Ταυτόχρονα διασπούν την ενότητα του λαού (εργαζομένων και ανέργων), χωρίζοντάς τους σε Έλληνες και ξένους, με φασιστικές ανοησίες «περί καθαρότητας του αίματος» και λαϊκίστικες κορώνες για την ανεργία ρίχνοντας την ευθύνη για αυτήν στους μετανάστες και όχι στην οικονομική ελίτ που κλείνει εργοστάσια και απολύει μαζικά και στις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν φέρει τους εργαζόμενους και τους άνεργους στα όρια της πείνας.

Οι φασίστες, όσα ελληνικά σημαιάκια κι αν κουνάνε, ήταν και είναι οι πρώτοι υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ενάμιση χρόνο, η ΧΑ έχει κάνει 140 ερωτήσεις στη Βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιρειών .

Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε χρέος με όσα μέσα διαθέτουμε, να εξοπλιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φασισμό. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ελευθερίες, δίκαιη και πραγματικά δημοκρατική, που θα αποδέχεται και θα τους στηρίζει όλους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, σεβόμενη τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.

Γιατί ο φασισμός δεν έχει ανάγκη τη σβάστικα για να εδραιωθεί. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να επικρατήσει είναι η σιωπή και η αδιαφορία των πολιτών.

Ο φασισμός φαλτσάρει, δεν έχει χρώματα και δεν τραγουδάει. Ο φασισμός δεν είναι εγγενές στοιχείο του ανθρώπου αλλά γεννάται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες και προωθείται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Οι λέξεις, οι νότες, ο χορός και τα χρώματα είναι τα δικά μας όπλα. Ας τα ενώσουμε ενάντια στον φόβο και την απάθεια. Ας τα ενώσουμε στο όραμά μας ενάντια στην ξενοφοβία και τη βαρβαρότητα.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 20.00
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΠΥΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου